Antioxidanten (E300-E321)

Antioxidanten beschermen producten tegen chemisch bederf door zuurstof (bvb. het voorkomt verkleuring van fruit en beschermt vetten tegen het ranzig worden) en verlengen zo de houdbaarheid van een product.

Toepassing

Antioxidanten worden vaak gebruikt in producten van de categorieën sportdrank, charcuterie, compote, vleesconserven, dipsauzen, kauwgom, instant maaltijden, beschuiten, frisdrank, pizza's, margarine en bakken en braden

E-nummers

E300 (Ascorbinezuur, Vitamine C, L-ascorbinezuur)

E301 (Natriumascorbaat)

E302 (Calciumascorbaat)

E304 (Vetzuuresters van ascorbinezuur, Ascorbylpalmitaat, Ascorbylstearaat)

E306 (Tocoferol, Tocoferol extracten, Vitamine E, Tocoferolrijke extracten)

E307 (Alfa-tocoferol)

E308 (Gamma-tocoferol)

E309 (Delta-tocoferol)

E310 (Propylgallaat)

E311 (Octylgallaat)

E312 (Dodecylgallaat)

E315 (Erythorbinezuur)

E316 (Natriumerythorbaat, Natriumisoascorbaat)

E320 (Butylhydroxyanisol, BHA)

E321 (Butylhydroxytolueen, BHT)

2006-2017 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens