Zoetstoffen (E950-E967 + E420-E421)

Zoetstoffen geven een product een zoete smaak zonder de hoeveelheid calorieën sterk te verhogen. Ze worden dan ook vooral gebruikt om suikers geheel of gedeeltelijk te vervangen.

Toepassing

Zoetstoffen worden vaak gebruikt in producten van de categorieën kauwgom, cake en taart, zoetstof, pepermunt en pastilles, oplosdrank, borrelhapjes, yoghurt met vruchten, wafels, frisdrank en drinkyoghurt

E-nummers

E420 (Sorbitol, Sorbitolstroop, Sorbitolsiroop, Dulcitol, Glucitol)

E421 (Mannitol)

E950 (Acesulfaam-K, Kalium acesulfaam)

E951 (Aspartaam)

E952 (Cyclamaat, Cyclaamzuur, Natriumcyclamaat)

E953 (Isomalt, Isomaltitol, Palatinose, Palatinit)

E954 (Sacharine, Natriumsacharinaat)

E955 (Sucralose)

E957 (Thaumatine)

E959 (Neohesperidine-DC)

E962 (Zout van aspartaam en acesulfaam)

E965 (Maltitolen)

E965i (Maltitol)

E965ii (Maltitolstroop, Maltitolstrooppoeder)

E966 (Lactitol)

E967 (Xylitol)

E968 (Erythritol)

2006-2017 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens