Voedselintoleranties

Een voedselintolerantie (of voedselovergevoeligheid) is een negatieve reactie op bepaalde ingrediënten omdat het lichaam die niet kan verteren of opnemen. Omdat die reactie soms een tijdje op zich laat wachten, wordt het verband met het uitlokkende ingrediënt vaak niet gelegd.

Intoleranties kunnen veroorzaakt worden door een gebrek aan bepaalde enzymen (bvb. het enzym lactase voor lactose, maar kunnen ook uitgelokt worden door chemicaliën die in voedingsmiddelen zitten (kleurstoffen, smaakversterkers zoals natriumglutamaat (E621), het conserveringsmiddel sulfiet (E220),...).

De symptomen van voedselintolerantie variëren per persoon en kunnen makkelijk verward worden met die van een voedselallergie.

Meer informatie

Zodra er meer informatie voorhanden is in verband met voedselintoleranties en zal de mogelijkheid geboden worden om voedselintoleranties in het profiel aan te duiden.

2006-2017 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens