E330

Citroenzuur, Citraat

Bereiding/oorsprong:
Citroenzuur wordt commercieel aangemaakt door fermentatie van melasse door een schimmel. Het is ook mogelijk dat het gewonnen wordt uit maïs en uit tarwe.
Algemene opmerking:
Citroenzuur komt in hoge concentraties voor in citroenen en andere citrusvruchten, kiwi's en aardbeien.
Geeft geen allergische reacties bij mensen met allergie voor citrusvruchten, aangezien het niet gemaakt wordt uit citrusvruchten.
Zelfs als citroenzuur gewonnen wordt uit tarwe, bevat het eindproduct geen gluten meer.

Dit e-nummer behoort tot de categorie voedingszuren (E260-E297 + E322-385).

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit e-nummer wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën compote, smeerkaas, sportdrank, margarine, plantaardige yoghurt met vruchten, bakken en braden, cake en taart, frisdrank, instant sauzen, boter, jam, snoep en suikerwaren, yoghurt met vruchten, koffie, siroop, borrelhapjes, kwark, nootjes, instant maaltijden, mosterd, yoghurt natuur, room, overige sauzen, dressing, dipsauzen, frieten en kroketten, pepermunt en pastilles, koekjes, kant en klare sauzen, groenteconserven, instant soep, mayonaise, vleesbereidingen, speculaas, suiker, fruitconserven, chocolade- en fruitmelk, graanrepen en wafels

Dit e-nummer wordt gebruikt in 489 producten, waaronder Bakken en braden (Alpro), Luikse Wafels (Carrefour), Vitalinea 5% (Danone), Bosvruchtenkoekjes (Damhert) en Assortiment van pralines - Vulling (Leonidas).

Bekijk de 489 producten die E330 bevatten.


Verwante ingrediënten

E330...

2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens