Zout
Keukenzout, Natriumchloride, NaCl, Tafelzout
- Bereiding/oorsprong:
- Zout komt in de natuur voor in de grond als steenzout op plaatsen waar in een ver verleden binnenzeeën zijn opgedroogd.
- Algemene opmerking:
- Sommigen beschouwen zeezout als een gezonder alternatief voor keukenzout.
Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.
Toepassing
Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën mosterd, charcuterie, frieten en kroketten, cake en taart, dressing, boter, pickles, pizza's, sportdrank, vleesconserven, toastjes, croutons, pasta, instant sauzen, borrelhapjes, smeerkaas, geroosterd brood, zweedse broodjes, instant soep, crackers, zachte kaas, graanrepen, overige sauzen, diepvriesmaaltijden, kant en klare pudding, wafels, instant maaltijden, chips, vinaigrette, brood, beschuiten, nootjes, mayonaise, kant en klare sauzen, bouillon, ketchup, ontbijtgranen, broodjes, vleesbereidingen, visconserven, dipsauzen, groenteconserven, bakken en braden, koekjes, harde kaas, kant en klare soep, vegetarische bereidingen, speculaas, margarine, meel, roomijs, kruiden en specerijen, slagroom, verse kaas, groentespreads, deegwaren, rijstwafels en oplosdrank
Dit ingrediënt wordt gebruikt in 1070 producten, waaronder Bakken en braden (Alpro), Dressing (De Vos Lemmens), Groentebouillon met fijne kruiden (Extracto), Ail & fines herbes (Boursin) en Old English fudge (Lonka).
Bekijk de 1070 producten die zout bevatten.
Verwante ingrediënten
Zout...
- is gerelateerd aan zeezout
- kan verwerkt worden tot 925
- is gebruikt in mosterd, kruidenzout, sambal, pekel en colorozozout
- is een algemene versie van jodiumzout