Zeezout
- Bereiding/oorsprong:
- Zeezout wordt gewonnen door zeewater te laten verdampen. Zeezout bestaat uit o.a. natriumchloride, magnesiumchloride (E511), natriumsulfaat (E514),... Hierdoor heeft zeezout een andere smaak dan zout, dat voornamelijk uit natriumchloride bestaat.
- Algemene opmerking:
- Zeezout wordt door sommigen beschouwd als een gezonder alternatief voor zout.
Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.
Toepassing
Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën plantaardige melk, groentespreads, vegetarische bereidingen, bouillon, groentesap, kant en klare sauzen, plantaardige yoghurt met vruchten, dipsauzen, slagroom, groenteconserven, kant en klare soep, broodjes, mayonaise, instant sauzen, ketchup, rijstwafels en smeerpasta
Dit ingrediënt wordt gebruikt in 331 producten, waaronder Amandelmelk (Alpro), Hummus (De Hobbit), Oat naturel (Lima), Biobistro witte worst (Fitfood) en Zoete maïs (Danival).
Bekijk de 331 producten die zeezout bevatten.
Verwante ingrediënten
Zeezout...
- is gerelateerd aan zout
- kan verwerkt worden tot e511 uit zeezout
- is gebruikt in sojasaus en shoyu
- is een algemene versie van ongeraffineerd zeezout