Ei
Kippenei, Heelei
- Bereiding/oorsprong:
- Eiwit is de heldere vloeistof die in vogeleieren zit; het bestaat hoofdzakelijk uit opgeloste proteïnen in water.
De eierdooier, dooier of het eigeel is het gele gedeelte van de binnenkant van een ei.
Dit ingrediënt bevat zeker eieren
Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.
Toepassing
Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën cake en taart, wafels, pasta, overige sauzen, dressing, mayonaise, koekjes, visconserven, frieten en kroketten, crackers, mosterd, vleesbereidingen, vegetarische bereidingen, deegwaren, roomijs, kant en klare pudding, vinaigrette en charcuterie
Dit ingrediënt wordt gebruikt in 365 producten, waaronder Vitadella (Granovita), Cordon bleu (Quorn), Cookies met chocoladestukjes en hazelnoten (Biotime), Cookies & cream (Häagen-Dazs) en Schnitzels (Valess).
Bekijk de 365 producten die ei bevatten.
Verwante ingrediënten
Ei...
- is een bron van eierdooier en eiwit
- kan verwerkt worden tot eipoeder
- is gebruikt in advocaat en gepasteuriseerd ei
- is een algemene versie van scharrelei