Aroma

Smaakstof

Bereiding/oorsprong:
Aroma's kunnen opgedeeld worden in 3 groepen: natuurlijke aroma's, natuuridentieke aroma's en kunstmatige aroma's.
De natuurlijke aroma's kunnen gemaakt worden van (onderdelen van) dieren, planten en groenten of mineralen. De natuuridentieke aroma's en kunstmatige aroma's worden scheikundig samengesteld, met als enige verschil dat natuuridentieke aroma's een natuurlijk equivalent hebben, en de kunstmatige aroma's niet.
Algemene opmerking:
Een aroma is gedefinieerd als het geheel aan geuren van een bepaald product, bestaande uit tientallen verschillende vluchtige verbindingen. Een aroma-component is één van de zuivere stoffen uit een totaal aroma.
Aroma's worden niet beschouwd als additieven; daarom zijn de producenten niet verplicht de aroma's (noch de dragerstoffen) te specificeren met een code en evenmin de samenstelling op het etiket te vermelden: de vermelding 'aroma' volstaat.
In biologische voeding zijn alleen natuurlijke aroma's toegelaten. Een aroma mag biologisch genoemd worden als de natuurlijke grondstof waaraan het onttrokken is, biologisch geteeld of gekweekt is. Een biologisch aroma van citroen bijvoorbeeld is onttrokken aan biologische citroenen.

Dit ingrediënt bevat heel misschien dierlijke stoffen (onbepaald)

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën bakken en braden, mousse, kwark, pickles, kauwgom, peperkoek, margarine, instant pudding, yoghurt met vruchten, instant soep, snoep en suikerwaren, chocoladerepen, frisdrank, roomijs, graanrepen, plantaardige yoghurt met vruchten, kant en klare pudding, overige sauzen, instant sauzen, drinkyoghurt, instant maaltijden, bouillon, pepermunt en pastilles, koekjes, nootjes, sportdrank, room, dressing, chips, crackers, vleesconserven, charcuterie, rijstdessert, chocolade- en fruitmelk, oplosdrank, borrelhapjes, koffie, zoetstof, croutons, siroop, wafels, pasta, mayonaise, ontbijtgranen, vleesbereidingen, thee, kant en klare sauzen, cake en taart, vegetarische bereidingen, vinaigrette, smeerpasta, mosterd, verse kaas, frituurvet, frieten en kroketten, yoghurt natuur, dipsauzen, plantaardige melk, meel, rijstwafels, melk, ketchup, groenteconserven, kruiden en specerijen, kant en klare soep en fruitsap

Dit ingrediënt wordt gebruikt in 1015 producten, waaronder Bakken en braden (Alpro), Frangipane (Lotus), Leo (Milka), Agrum' light (Schweppes) en Dessertgebakjes met chocolade (Brinkers).

Bekijk de 1015 producten die aroma bevatten.


Verwante ingrediënten

Aroma...

2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens