E477

Propyleenglycolesters van vetzuren, Esters van propyleenglycol met vetzuren

Bereiding/oorsprong:
Combinatie van natuurlijke vetzuren (meestal stearinezuur (E570), palmitinezuur, oliezuur en myristinezuur) en propaandiol, een analoog van glycerol (E422) dat normaal voorkomt in vet. Deze vetzuren kunnen dierlijke of plantaardige oorsprong zijn. In de praktijk is het vrijwel altijd plantaardig vet, maar het gebruik van dierlijk vet is niet uit te sluiten.

Dit e-nummer behoort tot de categorie geleermiddelen, emulgatoren, stabilisatoren en verdikkingsmiddelen (E400-E495).

Dit ingrediënt bevat heel misschien dierlijke stoffen (onbepaald)

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit e-nummer wordt in geen enkele categorie van producten veel gebruikt.

Dit e-nummer wordt gebruikt in 3 producten, namelijk Mergpijpjes (GB), Mergpijpjes (Seghers) en Dessertgebakjes met chocolade (Brinkers).

2006-2017 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens