E422

Glycerol, Glycerine

Bereiding/oorsprong:
Glycerol wordt geproduceerd vanuit propeen (synthetisch), door bacteriële fermentatie van suikers of verkregen uit dierlijke bronnen. Vaak is het een mengeling uit de voorgenoemde bronnen.
Het kan ook verkregen worden als restproduct bij het maken van zeep uit dierlijke vetten en plantaardige oliën.
Algemene opmerking:
Glycerol is een natuurlijke suiker-alcohol, één van de onderdelen van alle vetten.

Dit e-nummer behoort tot de categorie geleermiddelen, emulgatoren, stabilisatoren en verdikkingsmiddelen (E400-E495).

Dit ingrediënt bevat mogelijk dierlijke stoffen (onbepaald)

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit e-nummer wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën mousse, margarine, roomijs, boter, bakken en braden, graanrepen, cake en taart, wafels, instant pudding, frieten en kroketten, room, slagroom, mosterd, brood, koekjes, drinkyoghurt, speculaas, melk en broodjes

Dit e-nummer wordt gebruikt in 273 producten, waaronder Bakken en braden (Alpro), Sticks (Quorn), Red Orange (Mentos), Progress (Vitelma) en Vanillewafels met echte chocolade (Vitachoc).

Bekijk de 273 producten die E422 bevatten.


Verwante ingrediënten

E422...

2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens