Dierlijk vet

Bereiding/oorsprong:
Dierlijk vet is de verzamelnaam voor alle vetten die verkregen worden door het vetweefsel van slachtdieren of het gefilterde vet uit visafval te wassen, te malen en te verwarmen. Door deze laatste stap verdampt het water en smelt het vet.
Mogelijke dierlijke vetten zijn visolie, rundvet, kalfsvet, kippenvet en varkensvet, maar ook boter en room worden bij dierlijk vet gerekend.
Algemene opmerking:
Bij kamertemperatuur is dierlijk vet vast.

Dit ingrediënt bevat zeker dierlijke stoffen (onbepaald)

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën room, roomijs, mousse, slagroom, vleesconserven, verse kaas, rijstdessert, vleesbereidingen, dipsauzen, charcuterie, yoghurt natuur, visconserven, kant en klare soep, pasta, melk en instant soep

Dit ingrediënt wordt gebruikt in 200 producten, waaronder Cup a soup - Tomatencrème (Knorr), Pickles (Lay's), Dairy ice cream (Spar), Kletskoppen (Jules destrooper) en Slagersgehaktbal (Beckers).

Bekijk de 200 producten die dierlijk vet bevatten.


Verwante ingrediënten

Dierlijk vet...

2006-2017 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens