Soja
Sojaboon
- Bereiding/oorsprong:
- De sojaboon is een peulvrucht.
- Algemene opmerking:
- In Oost- en Zuidoost-Azië wordt de sojaboon grotendeels voor menselijke consumptie gebruikt, ondermeer in de vorm van tofu, tempeh, sojasaus en sojamelk. In de westelijke wereld wordt het gewas hoofdzakelijk gebruikt voor de productie van plantaardige olie en veevoeder. Voor één kilo vlees(eiwit) is zo'n vijf kilo soja-eiwit nodig.
Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.
Toepassing
Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën bakken en braden, toastjes, plantaardige yoghurt met vruchten, borrelhapjes, speculaas, wafels, vegetarische bereidingen, chocoladerepen, graanrepen, oplosdrank, rijstwafels, mousse, slagroom, groentespreads, smeerpasta, cake en taart, koekjes, instant maaltijden, pizza's, vleesbereidingen, instant sauzen, roomijs, instant soep, dressing, instant pudding, charcuterie, ontbijtgranen, beschuiten, plantaardige melk, bouillon, mayonaise, chips, crackers, margarine en kant en klare sauzen
Dit ingrediënt wordt gebruikt in 732 producten, waaronder Bakken en braden (Alpro), Melkchocolade met stukjes hazelnoot (Carrefour), Specialités praliné intense melk (Côte d'Or), Tomatospread (Abinda) en Assortiment van pralines - Witte chocolade (Leonidas).
Bekijk de 732 producten die soja bevatten.
Verwante ingrediënten
Soja...
- is gerelateerd aan mungboon
- is een bron van soja-eiwit, sojaolie, saponinen uit soja, isoflavonen uit soja en sojascheut
- kan verwerkt worden tot e150d van soja, okara, sojavlokken, E150a van soja, E322 uit soja, sojameel en sojamelk
- is gebruikt in tamari, shoyu, aroma met soja en sojasaus
- is een algemene versie van gepelde sojaboon