E301

Natriumascorbaat

Bereiding/oorsprong:
Natriumzout van ascorbinezuur (E300), een natuurlijk zuur dat commercieel verkregen wordt door bacteriƫle fermentatie van glucose, gevolgd door een chemische oxidatiestap.
Algemene opmerking:
Het gaat de bruining van fruit tegen en voorkomt de vorming van nitrosamines in vlees (zie ook natriumnitriet (E250) en kaliumnitriet (E249)).

Dit e-nummer behoort tot de categorie antioxidanten (E300-E321).

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit e-nummer wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën vleesconserven, charcuterie en pasta

Dit e-nummer wordt gebruikt in 24 producten, waaronder Kippenvleesbrood (Delhaize), Pepperano (Aldi), Weense worstjes (Zwan), Pizza chorizo (Come a casa) en Gehaktbal super (Beckers).

Bekijk de 24 producten die E301 bevatten.


Verwante ingrediënten

E301...

  • wordt gewonnen uit E300
2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens