Zeezout

Bereiding/oorsprong:
Zeezout wordt gewonnen door zeewater te laten verdampen. Zeezout bestaat uit o.a. natriumchloride, magnesiumchloride (E511), natriumsulfaat (E514),... Hierdoor heeft zeezout een andere smaak dan zout, dat voornamelijk uit natriumchloride bestaat.
Algemene opmerking:
Zeezout wordt door sommigen beschouwd als een gezonder alternatief voor zout.

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën plantaardige melk, groentespreads, vegetarische bereidingen, bouillon, groentesap, kant en klare sauzen, plantaardige yoghurt met vruchten, slagroom, dipsauzen, groenteconserven, kant en klare soep, broodjes, mayonaise, instant sauzen, rijstwafels, ketchup en smeerpasta

Dit ingrediënt wordt gebruikt in 331 producten, waaronder Amandelmelk (Alpro), Hummus (De Hobbit), Oat naturel (Lima), Biobistro witte worst (Fitfood) en Zoete mas (Danival).

Bekijk de 331 producten die zeezout bevatten.


Verwante ingrediënten

Zeezout...

2006-2017 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens