E620

Glutaminezuur, Glutamaat, Glutacid, Glutaton, Glutaminol

Bereiding/oorsprong:
Glutaminezuur wordt commercieel gewonnen door bacteriële fermentatie van melasse of door afbraak van plantaardig eiwit, vooral gluten en soja-eiwit.
Glutaminezuur en de andere glutamaten komen van nature in hoge concentraties voor in oude kaas, moedermelk, tomaten en sardientjes.
Algemene opmerking:
Glutaminezuur en de andere glutamaten zijn smaakversterkers met de speciale umami smaak. Ze versterken de smaak in veel producten, waardoor veel minder zout nodig is.
Glutamaten bevatten geen gluten.

Dit e-nummer behoort tot de categorie smaakversterkers (E620-E650).

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit e-nummer wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën instant sauzen, vleesconserven, instant soep, instant maaltijden, bouillon, chips, vleesbereidingen, nootjes, charcuterie, diepvriesmaaltijden, kruiden en specerijen, vinaigrette en pasta

Dit e-nummer wordt gebruikt in 226 producten, waaronder Cup a soup - Tomatencrème (Knorr), Skeletos (Cheetos), Rice infusions - Hot & Spicy (Pringles), Cup a soup - Toscaanse tomaat (Unox) en Broodje hamburger (Mora).

Bekijk de 226 producten die E620 bevatten.


Verwante ingrediënten

E620...

2006-2017 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens