Sojamelk
Sojafiltraat
- Bereiding/oorsprong:
- Sojamelk wordt gemaakt door geweekte sojabonen te vermalen met water, en daarna te zeven. De gemaken resten die overblijven wordt okara genoemd.
- Algemene opmerking:
- De typische bonensmaak van het sojamelk kan gemaskeerd worden door toevoeging van o.a. zout en suiker.
Het is op basis van dit filtraat dat allerlei afgeleide producten gemaakt worden. Door toevoeging van nigari (E511) is het bvb mogelijk om tofu te maken.
Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.
Toepassing
Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën plantaardige yoghurt met vruchten, groentespreads en slagroom
Dit ingrediënt wordt gebruikt in 73 producten, waaronder Tofu burger met champignons (Carrefour), Tofu - Oosters gekruide reepjes (De Hobbit), Groentekroket (Abinda), Seitanburger (Abinda) en Creamy smooth mozzarella style (Tofutti).
Bekijk de 73 producten die sojamelk bevatten.
Verwante ingrediënten
Sojamelk...
- is gerelateerd aan okara
- wordt gewonnen uit soja
- kan verwerkt worden tot sojamelkpoeder
- is gebruikt in tofu