Melasse

Molasse

Bereiding/oorsprong:
Een stroperig bijproduct van de productie van suiker. Men verkrijgt het uit de kooksels van suikerriet of suikerbiet waarin de onzuiverheden van sappen nog opgehoopt zitten.
Algemene opmerking:
Melasse wordt ook zoute stroop genoemd (door de aanwezigheid van nog andere stoffen buiten suiker) en is rijk aan mineralen.
Melasse is bijna zwart van kleur en de smaak is minder zoet dan bij andere stroopsoorten.

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën sportdrank, smeerkaas, compote, margarine, plantaardige yoghurt met vruchten, bakken en braden, cake en taart, frisdrank, instant sauzen, jam, snoep en suikerwaren, boter, yoghurt met vruchten, siroop, koffie, borrelhapjes, kwark, nootjes, instant maaltijden, graanrepen, kant en klare sauzen, slagroom, frieten en kroketten, dipsauzen, dressing, overige sauzen, room, yoghurt natuur, mosterd, koekjes, pepermunt en pastilles, vleesbereidingen, groenteconserven, instant soep, mayonaise, brood, suiker, speculaas, fruitconserven, chocolade- en fruitmelk en wafels

Dit ingrediënt wordt gebruikt in 513 producten, waaronder Bakken en braden (Alpro), Lolly's (Carrefour), Vitalinea 5% (Danone), Rode kool met appel (Haagland) en Boer'n vla - Appeltaart (De zuivelhoeve).

Bekijk de 513 producten die melasse bevatten.


Verwante ingrediënten

Melasse...

2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens