Meel
Bloem
- Algemene opmerking:
- Als men over meel in het algemeen praat, dan bedoelt men tarwemeel.
Als men een brood wilt bakken, dan voegt men soms mout toe aan meel (omdat mout veel rijker is is aan alfa-amylase dan gewoon meel) om zo o.a. de kneedeigenschappen van het deeg te verbeteren en het oudbakken worden van het brood te vertragen.
Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.
Toepassing
Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën geroosterd brood, croutons, zweedse broodjes, borrelhapjes, cake en taart, beschuiten, speculaas, wafels, toastjes, pizza's, peperkoek, broodjes, koekjes, crackers, graanrepen, instant sauzen, instant maaltijden, pasta, frieten en kroketten, meel, brood, vleesbereidingen, vleesconserven, vegetarische bereidingen, instant soep, oplosdrank, diepvriesmaaltijden, nootjes, chips, ontbijtgranen, visconserven, deegwaren, roomijs, groentespreads, kant en klare pudding en smeerpasta
Dit ingrediënt wordt gebruikt in 783 producten, waaronder Filet met Spinazie (Alpro), Deli (Lotus), Plantaardige médaillons (Garden Gourmet), Fruitkoek (Vondelmolen) en Bicky soft sesam bun (Beckers).
Bekijk de 783 producten die meel bevatten.
Verwante ingrediënten
Meel...
- is gebruikt in roux, beslag en zuurdesem
- is een algemene versie van sojameel, bonenmeel, kamutmeel, speltmeel, tapiocameel, boekweitmeel, lupinemeel, rijstemeel, maïsmeel, roggemeel, havermeel, quinoameel, aardappelmeel, volkorenmeel, gerstmeel en tarwemeel