Kalkoenvlees
- Bereiding/oorsprong:
- Met de term vlees kunnen de meeste uiteenlopende delen van een dier, in dit geval een kalkoen, bedoeld worden. Meestal verwijst het naar de skeletspieren (een spier tussen twee beenderen van het skelet) en het bijhorende vet, maar het kan dus evengoed gaan over longen, lever, huid, hersenen, beenmerg, nieren,...
- Algemene opmerking:
- Ongeveer 50% van een dier eindigt als "vlees", de andere 50% verdwijnt in allerlei ingrediënten zoals gelatine, L-cysteïne (E920), cholinezuur (E1000), glycine, als de basis van natuurlijke aroma's en nog vele andere ingrediënten waarvan men niet zou vermoeden dat het een dierlijke oorsprong heeft.
Dit ingrediënt bevat zeker gevogelte
Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.
Toepassing
Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorie vleesconserven
Dit ingrediënt wordt gebruikt in 16 producten, waaronder Kalkoenfilet met fijne kruiden (Aldi), TV Natuur (Zwan), Kipburger (Mora), Kipkorn (Mora) en Nuggets kalkoen (Le Gaulois).
Bekijk de 16 producten die kalkoenvlees bevatten.
Verwante ingrediënten
Kalkoenvlees...
- is een onderdeel van kalkoen
- is een specifieke versie van vlees
- is een algemene versie van kalkoenfilet