Gelatine
Glutine, Puragel, Voedingsgelatine
- Bereiding/oorsprong:
- Gelatine wordt verkregen uit de beenderen en de huid van slachtdieren, zoals varkens, maar ook uit runderen, vis,...
- Algemene opmerking:
- Sinds de BSE-crisis (de gekke koeien ziekte) wordt gelatine steeds minder verkregen uit runderen. Op sommige ingrediƫntenlijsten wordt bijvoorbeeld expliciet "varkensgelatine" geschreven om aan te duiden dat het niet van runderen komt.
Er zijn ook enkele plantaardige alternatieven voor gelatine, zoals bvb. pectine (E440a (i)) en agar agar (E406).
Dit ingrediënt bevat zeker dierlijke stoffen (onbepaald)
Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.
Toepassing
Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën mousse, sorbet, verse kaas, snoep en suikerwaren en kauwgom
Dit ingrediënt wordt gebruikt in 94 producten, waaronder Bloedappelsien sorbet (Delhaize), Melo-cakes (Milka), Equilibre tagliatelle (Come a casa), Tangfastics (Haribo) en 20% vleeskroket geel (Beckers).
Bekijk de 94 producten die gelatine bevatten.
Verwante ingrediënten
Gelatine...
- is gerelateerd aan isinglass
- is een bron van E640, e640i en e640ii
- wordt gewonnen uit dier
- is een algemene versie van varkensgelatine en visgelatine