Glucose
Dextrose, Druivensuiker, Dextrose monohydraat
- Algemene opmerking:
- Glucose is een monosacharide. De natuurlijke vorm wordt ook wel dextrose genoemd, vooral in de levensmiddelenindustrie. Het is een van de belangrijkste brandstoffen voor het menselijk lichaam.
Glucose kan direct door het bloed worden opgenomen. Dit geldt niet voor bijvoorbeeld sacharose en zetmeel, dat eerst in glucose moeten worden omgezet.
Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.
Toepassing
Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën pickles, kauwgom, charcuterie, cake en taart, snoep en suikerwaren, chocolade- en fruitmelk, instant soep, pepermunt en pastilles, frieten en kroketten, graanrepen, sorbet, drinkyoghurt, roomijs, geroosterd brood, beschuiten, hagelslag, dressing, overige sauzen, pizza's, koffie, borrelhapjes, instant sauzen, vleesbereidingen, crackers, instant maaltijden, koekjes, vinaigrette, ontbijtgranen, wafels, slagroom, mosterd, visconserven, sportdrank, mousse, yoghurt met vruchten, diepvriesmaaltijden, broodjes en chocoladerepen
Dit ingrediënt wordt gebruikt in 560 producten, waaronder Bakken en braden (Alpro), CarrĂ© confituur (Lotus), Italia penne arrabbiata (Aldi), Cup a soup - Asperge (Unox) en Echte Boer'n vla - Chocolade (De zuivelhoeve).
Bekijk de 560 producten die glucose bevatten.
Verwante ingrediënten
Glucose...
- kan verwerkt worden tot glucosestroop, glucoronolacton, E421 en E420
- is gebruikt in e160a met dextrose als dragerstof
- is een algemene versie van tarweglucose