E270

Melkzuur, Lactaat

Bereiding/oorsprong:
Een natuurlijk zuur, geproduceerd door melkzuurbacteriën in gefermenteerde producten.
Het is mogelijk melkzuur te verkrijgen door fermentatie van lactose, maar de meeste melkzuur wordt verkregen door bacteriële fermentatie van melasse, aardappelen of zetmeel (bvb maïszetmeel).
Algemene opmerking:
Hoewel de naam een relatie met melk suggereert, kan het gebruikt worden door mensen met een melkallergie of lactose intolerantie.
Alle gefermenteerde producten zijn rijk aan melkzuur.

Dit e-nummer behoort tot de categorie voedingszuren (E260-E297 + E322-385).

Dit ingrediënt bevat heel misschien melk

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit e-nummer wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën mousse, smeerkaas, toastjes, boter, groentesap, jam, mosterd, slagroom, instant maaltijden, bakken en braden, overige sauzen, kant en klare sauzen en charcuterie

Dit e-nummer wordt gebruikt in 128 producten, waaronder Bakken en braden vloeibaar light (Alpro), Groene ontpitte olijven (Delhaize bio), Ristorante - Piccola pizza spinaci (Dr. Oetker), Pizza Pronto margheritta (Come a casa) en Mini's mild gekruid (Valess).

Bekijk de 128 producten die E270 bevatten.


Verwante ingrediënten

E270...

2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens