Zetmeel

Bereiding/oorsprong:
Zetmeel is een plantaardig koolhydraat dat in tarwe, rogge, haver, gerst, spelt, ma´s, rijst, aardappelen, boekweit,... zit.
Algemene opmerking:
Sinds 2000 moet er in de ingrediŰntenlijst expliciet vermeld worden dat het zetmeel afkomstig is van glutenbevattende granen indien dit het geval is. Als er enkel "zetmeel" staat vermeld, dan is het afkomstig van glutenvrije granen.
Door het zetmeel chemisch te behandelen, verkrijgt men gemodificeerd zetmeel. Door deze behandeling kunnen sommige eigenschappen van het zetmeel veranderd worden, waardoor het makkelijker te gebruiken is in de voedingsindustrie.

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën pickles, dipsauzen, instant pudding, kwark, instant soep, pasta, kant en klare pudding, instant maaltijden, dressing, instant sauzen, bouillon, vleesbereidingen, yoghurt met vruchten, overige sauzen, nootjes, ketchup, cake en taart, diepvriesmaaltijden, pizza's, kant en klare sauzen, groentespreads, zoetstof, croutons, rijstdessert, borrelhapjes, brood, snoep en suikerwaren, kant en klare soep, harde kaas, boter, vinaigrette, vegetarische bereidingen, slagroom, visconserven, frieten en kroketten, yoghurt natuur, mosterd, plantaardige yoghurt met vruchten, mousse, koekjes, margarine, vleesconserven, rijstwafels, meel, crackers, graanrepen en chips

Dit ingrediënt wordt gebruikt in 648 producten, waaronder Filet met Spinazie (Alpro), Baked - Mediterranean herbs (Lay's), Omega-3 (Becel), Cannelloni bolognese (Come a casa) en 20% vleesbitterbal (Beckers).

Bekijk de 648 producten die zetmeel bevatten.


Verwante ingrediënten

Zetmeel...

2006-2017 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens