Verse kaas

Platte kaas, Kwark, Wrongel

Bereiding/oorsprong:
De eerste stap van het bereiden van kaas is het toevoegen van melkzuurbacteriŽn en stremsel aan melk. Eenmaal de melk gestremd is, worden de vastere bestanddelen en het vloeibare gedeelte van elkaar gescheiden. Het vloeibare gedeelte wordt wei genoemd, het vastere gedeelte wrongel.
Verse kaas is dus eigenlijk witte, ongerijpte en ongezouten kaas.
Algemene opmerking:
Verse kaas bevat veel van de eiwit- en vetbestanddelen uit melk
Men vermeldt zelden of nooit of het gebruikte stremsel microbieel of dierlijk is.
Als men karnemelk gebruikt als de basis voor de verse kaas, dan is er geen stremsel nodig.

Dit ingrediënt bevat zeker melk

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën kwark en verse kaas

Dit ingrediënt wordt gebruikt in 11 producten, waaronder Mini danio vanille mager (Danone), Vitalinea 0% - Zacht en smeuÔg (Danone), Philadelphia & fruit - Bosvruchten (Kraft), Echte Boer'n kwark - Aardbei (De zuivelhoeve) en Opgeklopte magere verse kaas (Jogging).

Bekijk de 11 producten die verse kaas bevatten.


Verwante ingrediënten

Verse kaas...

2006-2017 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens