Magere verse kaas

Magere platte kaas, Magere kwark, Magere wrongel

Bereiding/oorsprong:
De eerste stap van het bereiden van kaas is het toevoegen van melkzuurbacteriŽn en stremsel aan melk. Eenmaal de melk gestremd is, worden de vastere bestanddelen en het vloeibare gedeelte van elkaar gescheiden. Het vloeibare gedeelte wordt wei genoemd, het vastere gedeelte wrongel.
Magere verse kaas is dus eigenlijk witte, ongerijpte en ongezouten kaas bereid uit magere melk.
Algemene opmerking:
Magere verse kaas bevat veel van de eiwit- en vetbestanddelen uit magere melk
Men vermeldt zelden of nooit of het gebruikte stremsel microbieel of dierlijk is.

Dit ingrediënt bevat zeker melk

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorie verse kaas

Dit ingrediënt wordt gebruikt in 6 producten, waaronder Mini danio vanille mager (Danone), Vitalinea 0% - Perzik (Danone), Vitalinea 0% - Zacht en smeuÔg (Danone), Opgeklopte magere verse kaas (Jogging) en Verse kaasspecialiteit stracciatella (Gremio).

Bekijk de 6 producten die magere verse kaas bevatten.


Verwante ingrediënten

Magere verse kaas...

2006-2017 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens