E322 uit plantaardig materiaal

Lecithine uit plantaardig materiaal

Bereiding/oorsprong:
Lecithine is een natuurlijke emulgator uit ieder levend organisme gehaald kan worden (plant of dier). Lecithine uit plantaardig materiaal kan vooral uit sojabonen gewonnen worden, maar het kan evengoed uit zonnebloempitten, raapzaad,... gewonnen worden.
Algemene opmerking:
Lecithinen geven geen allergische reacties, ook niet bij mensen met een soja allergie. Echter, bij sojalecithine (E322 uit soja) kunnen er altijd sporen van soja-eiwit aanwezig zijn en daardoor is er een kleine kans op een allergische reactie.

Dit e-nummer behoort tot de categorie voedingszuren (E260-E297 + E322-385).

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit e-nummer wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën toastjes, hagelslag, chocoladerepen, graanrepen, oplosdrank, mousse, bakken en braden, smeerpasta, koekjes, borrelhapjes, rijstwafels, pizza's, wafels, roomijs, ontbijtgranen, instant pudding, slagroom, kauwgom, speculaas en margarine

Dit e-nummer wordt gebruikt in 357 producten, waaronder Amandelmelk (Alpro), Chocolade vermicelli hagelslag puur (GB), Melk (reep) (Côte d'Or), Crispy bits mini (Aldi) en Cognac truffels (Cupido).

Bekijk de 357 producten die E322 uit plantaardig materiaal bevatten.


Verwante ingrediënten

E322 uit plantaardig materiaal...

2006-2017 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens