E322

Lecithine, Fosfatitylcholine

Bereiding/oorsprong:
Lecithine is een natuurlijke emulgator die vooral uit sojabonen wordt gewonnen. Het kan echter uit ieder levend organisme (plant of dier) gehaald worden, aangezien het een onderdeel uitmaakt van de celwand van iedere cel. Uit eierdooier kan dus ook lecithine gehaald worden, maar dit gebeurt enkel voor speciale doeleinden.
Algemene opmerking:
Lecithinen geven geen allergische reacties, noch bij mensen met een soja allergie, noch bij mensen met een kippenei-eiwit allergie. Echter, bij sojalecithine (E322 uit soja) kunnen er altijd sporen van soja-eiwit aanwezig zijn en daardoor is er een kleine kans op een allergische reactie.

Dit e-nummer behoort tot de categorie voedingszuren (E260-E297 + E322-385).

Dit ingrediënt bevat heel misschien eieren

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit e-nummer wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën hagelslag, toastjes, bakken en braden, chocoladerepen, graanrepen, margarine, oplosdrank, wafels, mousse, smeerpasta, koekjes, rijstwafels, borrelhapjes, pizza's, roomijs, kauwgom, speculaas, ontbijtgranen, beschuiten, slagroom, instant pudding en plantaardige yoghurt met vruchten

Dit e-nummer wordt gebruikt in 412 producten, waaronder Amandelmelk (Alpro), Chocolade vermicelli hagelslag puur (GB), Melk (smeerpasta) (Côte d'Or), Milk-shake biscuit (Aldi) en Instant choco (Hemo).

Bekijk de 412 producten die E322 bevatten.


Verwante ingrediënten

E322...

2006-2017 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens