E210

Benzoëzuur

Bereiding/oorsprong:
Benzo�zuur komt voor in de meeste soorten fruit, maar vooral in bessen. Behalve in fruit komen benzoaten ook voor in champignons, kaneel, kruidnagel en zuivelproducten (door bacteri�le fermentatie). Commercieel wordt het chemisch gemaakt uit tolueeen.
Algemene opmerking:
Benzo�zuur en benzoaten (zoals natriumbenzoaat (E211)) worden gebruikt als conserveermiddel tegen gisten en bacteri�n in zure producten, maar benzoaten worden vaker gebruikt dan benzo�zuur, omdat ze veel beter oplossen.
Veenbessen bevatten van nature erg veel benzo�zuur.

Dit e-nummer behoort tot de categorie conserveermiddelen (E200-E252).

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit e-nummer wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën borrelhapjes, siroop, mosterd en overige sauzen

Dit e-nummer wordt gebruikt in 44 producten, waaronder Pikante olijven (Delhaize), Salade Creative - Mosterd Normandie (De Vos Lemmens), Regular (Sprite), Grenadine (Boxer) en Frikandel groen (Beckers).

Bekijk de 44 producten die E210 bevatten.


Verwante ingrediënten

E210...

2006-2017 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens