Azijn

Bereiding/oorsprong:
Azijn kan gemaakt worden met behulp van bacteriƫn of het kan chemisch aangemaakt worden.
In het geval van bacteriƫn, wordt de bacterie Acetobacter gebruikt bij oude wijn, vergiste appelsap of andere vergiste producten. De resulterende azijn heeft een aangename geur en smaak.
Chemisch wordt azijn bereid door aceetaldehyde, afkomstig van alcohol (ethanol), te laten oxideren. De bacterie zet de ethanol eerst om in aceetaldehyde en dan in azijnzuur (E260). Pas daarna worden er geur- en smaakstoffen toegevoegd.
Algemene opmerking:
Azijn bestaat uit azijnzuur (E260) (4 tot 15 procent) en geur- en smaakstoffen.

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën pickles, ketchup, mosterd, dressing, mayonaise, vinaigrette, overige sauzen, dipsauzen, borrelhapjes, kant en klare sauzen, groentespreads, groenteconserven, visconserven, pizza's, vleesbereidingen en charcuterie

Dit ingrediënt wordt gebruikt in 225 producten, waaronder Filets gepaneerd licht gekruid (Alpro), Mayonaise met citroen (De Vos Lemmens), Vega Javaanse schijf (Vivera), Vinaigrette (Biofood) en Frikandel chick'n (Beckers).

Bekijk de 225 producten die azijn bevatten.


Verwante ingrediënten

Azijn...

2006-2019 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens