E260

Azijnzuur, Acetaat

Bereiding/oorsprong:
Natuurlijk zuur dat verkregen wordt door alcohol te laten fermenteren. Ook uit suiker of melasse kan azijnzuur verkregen worden.
Voor industrieel gebruik zijn er nog andere manieren om azijnzuur te produceren: uit methanol en koolstofmonoxide, uit aceetaldehyde en uit butaan.
Algemene opmerking:
Hoewel het uit alcohol gemaakt kan worden, bevat het geen alcohol.

Dit e-nummer behoort tot de categorie voedingszuren (E260-E297 + E322-385).

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit e-nummer wordt vaak gebruikt in producten van de categorie instant pudding

Dit e-nummer wordt gebruikt in 36 producten, waaronder Kramiek (Delhaize), Sour winegums (Bassett's), Pizza funghi prosciutto (Come a casa), Dessertgebakjes met chocolade (Brinkers) en Gehaktbal super (Beckers).

Bekijk de 36 producten die E260 bevatten.


Verwante ingrediënten

E260...

2006-2017 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens