Wei
Melkwei, Melkserum, Lactoserum
- Bereiding/oorsprong:
- De eerste stap van het bereiden van kaas is het toevoegen van melkzuurbacteri�n en stremsel aan melk. Eenmaal de melk gestremd is, worden de vastere bestanddelen en het vloeibare gedeelte van elkaar gescheiden. Het vloeibare gedeelte wordt wei genoemd, het vastere gedeelte wrongel.
- Algemene opmerking:
- Wei bevat melksuiker (lactose), melkeiwit, vitaminen en mineralen.
Dit ingrediënt bevat zeker melk en mogelijk vee of wild
Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.
Toepassing
Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën smeerkaas, margarine, chocoladerepen, bakken en braden, melk, instant sauzen en koekjes
Dit ingrediënt wordt gebruikt in 171 producten, waaronder Cup a soup - Tomatencrème (Knorr), Fruit & Form - Cranberry framboos (Sultana), Praliné wit (reep) (Côte d'Or), Oreo (Nabisco) en Cup a soup - Franse ui (Unox).
Bekijk de 171 producten die wei bevatten.
Verwante ingrediënten
Wei...
- kan verwerkt worden tot weipoeder en wei eiwit
- is samengesteld uit melk en stremsel
- is een algemene versie van wei verkregen mbv dierlijk stremsel