Varkensgelatine

Bereiding/oorsprong:
Varkensgelatine wordt verkregen uit de beenderen en de huiden van geslachte varkens, door het te laten trekken in heet water, waarbij de oplosbare bestanddelen oplossen. Het resultaat wordt ingedikt en gedroogd.
Algemene opmerking:
Sinds de BSE-crisis (de gekke koeien ziekte) wordt gelatine steeds minder verkregen uit runderen. Op sommige ingrediƫntenlijsten wordt bijvoorbeeld expliciet "varkensgelatine" geschreven om aan te duiden dat het niet van runderen komt.
Er zijn ook enkele plantaardige alternatieven voor gelatine, zoals bvb. pectine (E440a (i)).

Dit ingrediënt bevat zeker vee of wild

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorie mousse

Dit ingrediënt wordt gebruikt in 20 producten, waaronder White - Peppermint (V6), Equilibre wilde rijst (Come a casa), 10% vleeskroket goulash (Beckers), 25% vleeskroket (Beckers) en Topping dessert (Ursi).

Bekijk de 20 producten die varkensgelatine bevatten.


Verwante ingrediënten

Varkensgelatine...

2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens