Pluimveeseparatorvlees

Gevogelteseparatorvlees, Separatorvlees van pluimvee, Separatorvlees van gevogelte, Mechanisch gescheiden pluimveevlees, Mechanisch gescheiden gevogeltevlees, MRM van pluimvee, MRM van gevogelte, Mechanisch ontbeend pluimveevlees, Mechanisch ontbeend gevogeltevlees

Bereiding/oorsprong:
Separatorvlees is de restjes vlees die aan beenderen van het karkas van gevogelte is blijven hangen nadat het andere - meer bruikbare - vlees er reeds vanaf is gesneden. Deze resten vlees worden op machinale wijze van deze karkassen gescheiden, waardoor het ook kleine stukjes bot kan bevatten.
Algemene opmerking:
Gezien om kleine stukjes vlees gaat, wordt er vaak zogenaamd "vleesdeeg" van gemaakt, bestaande uit gemalen seperatorvlees, zetmeel en geur-, kleur en smaakstoffen... Dit wordt dan gebruikt in de snackindustrie om bijvoorbeeld frikandellen, gehaktballen, worsten,... te maken.
De term MRM staat voor de Engelse term "Mechanically Removed Meat".

Dit ingrediënt bevat zeker gevogelte

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën vleesconserven en vleesbereidingen

Dit ingrediënt wordt gebruikt in 30 producten, waaronder Minute soup - Crunchy kip (Royco), Frikandel chick'n (Beckers), Gehaktbal super (Beckers), Broodje frikandel (Mora) en Pikanto (Mora).

Bekijk de 30 producten die pluimveeseparatorvlees bevatten.


Verwante ingrediënten

Pluimveeseparatorvlees...

2006-2022 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens