E471

Mono- en diglyceriden van vetzuren, Glycerol-vetzuuresters, Mono- en diglyceriden, Mono- en diglyceriden van voedingsvetzuren

Bereiding/oorsprong:
Synthetische vetten, verkregen uit glycerol (E422) en natuurlijke vetzuren. Deze vetzuren kunnen van dierlijke of plantaardige oorsprong zijn. In de praktijk is het vrijwel altijd plantaardig vet, maar het gebruik van dierlijk vet is niet uit te sluiten.
Algemene opmerking:
Chemisch is er geen onderscheid te maken tussen dierlijke of plantaardige vetzuren.

Dit e-nummer behoort tot de categorie geleermiddelen, emulgatoren, stabilisatoren en verdikkingsmiddelen (E400-E495).

Dit ingrediënt bevat mogelijk dierlijke stoffen (onbepaald)

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit e-nummer wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën mousse, margarine, boter, roomijs, bakken en braden, slagroom, frieten en kroketten, instant pudding, room, brood, wafels, drinkyoghurt, speculaas, melk, koekjes, broodjes en graanrepen

Dit e-nummer wordt gebruikt in 220 producten, waaronder Bakken en braden (Alpro), Mini suikerwafels (Carrefour), Broodjes (Aldi), Rice infusions - Red paprika (Pringles) en Boer'n mousse - Chocolade (De zuivelhoeve).

Bekijk de 220 producten die E471 bevatten.


Verwante ingrediënten

E471...

2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens