E341iii

Tricalciumfosfaat, Tricalciumorthofosfaat

Bereiding/oorsprong:
Calciumzout van fosforzuur (E338). Ontstaat door behandeling van fosfaatertsen met fosforzuur (E338) of zwavelzuur (E513).
Algemene opmerking:
Omdat het zich sterk bindt aan calcium kunnen hoge concentraties leiden tot een calciumtekort.
Hoewel dierlijke botten vooral bestaan uit fosfaten, worden deze niet gebruikt voor commerciƫle winning van fosfaten.

Dit e-nummer behoort tot de categorie voedingszuren (E260-E297 + E322-385).

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit e-nummer wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën plantaardige melk, suiker en plantaardige yoghurt met vruchten

Dit e-nummer wordt gebruikt in 11 producten, waaronder Amandelmelk (Alpro), Fruity & Creamy - Kersen (Alpro), Honey Pops (Kellogg's), Fruit & Form - Ananas kokos (Sultana) en Fruit & Form - Cranberry framboos (Sultana).

Bekijk de 11 producten die E341iii bevatten.


Verwante ingrediënten

E341iii...

  • is een specifieke versie van E341
2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens