E334

Wijnsteenzuur, Tartraat, Wijnzuur

Bereiding/oorsprong:
Natuurlijk zuur dat aanwezig in vele soorten fruit, maar vooral in druiven. Commercieel wordt het gewonnen uit afval van de wijnindustrie door op te warmen en daarna te neutraliseren met calciumhydroxide (E526) en te behandelen met zwavelzuur (E513).
Het kan ook geëxtraheerd worden uit de pulp van tamarinde.

Dit e-nummer behoort tot de categorie voedingszuren (E260-E297 + E322-385).

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit e-nummer wordt vaak gebruikt in producten van de categorie slagroom

Dit e-nummer wordt gebruikt in 22 producten, waaronder Madeira (Lu), Fruit & Form - Cranberry framboos (Sultana), Light lime (Coca Cola), Tropical acerola (Tic Tac) en Flower candy (Look-o-look).

Bekijk de 22 producten die E334 bevatten.


Verwante ingrediënten

E334...

2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens