Yoghurt
- Bereiding/oorsprong:
- Yoghurt wordt bereid door de melkzuurbacteriën lactobacillus bulgaricus en streptococcus thermophilus toe te voegen aan melk. Men zegt dat yoghurt een levend product is, omdat er tien miljoen levende bacteriën per gram aanwezig moeten zijn.
- Algemene opmerking:
- Naast yoghurt zijn er ook andere gefermenteerde melksoorten op de markt, die bereid worden met andere soorten melkzuurbacteriën, zoals bifidobacteriën, lactobacillus acidophilus of lactobacillus casei, al dan niet in combinatie met bovengenoemde yoghurtbacteriën.
Dit ingrediënt bevat zeker melk
Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.
Toepassing
Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën drinkyoghurt, yoghurt natuur, yoghurt met vruchten en chocolade- en fruitmelk
Dit ingrediënt wordt gebruikt in 34 producten, waaronder Gele groenten soep (Knorr), Actimel aardbei (Danone), Vitalinea 0% - Perzik (Danone), Verse drinkyoghurt - Perzik (Campina) en Gevulde filets Tikka Massala (Valess).
Bekijk de 34 producten die yoghurt bevatten.
Verwante ingrediënten
Yoghurt...
- kan verwerkt worden tot yoghurtpoeder
- is samengesteld uit melk, lactobacillus bulgaricus en streptococcus thermophilus
- is een algemene versie van magere yoghurt, halfvolle yoghurt en volle yoghurt