Omega-3 vetzuren
- Bereiding/oorsprong:
- Omega-3 vetzuren is de naam voor een groep meervoudig onverzadigde vetzuren.
- Algemene opmerking:
- De belangrijkste omega-3 vetzuren voor het menselijke lichaam zijn alfa-linoleenzuur, eicosapentaeenzuur en docosahexaeenzuur. Van alfa-linoleenzuur is vastgesteld dat het lichaam die zelf niet kan aanmaken (en dat het dus een essentieel vetzuur is).
Andere omega-3 vetzuren zijn stearidonzuur en eicosatetraeenzuur.
Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.
Toepassing
Dit ingrediënt wordt in geen enkele categorie van producten veel gebruikt.
Dit ingrediënt wordt gebruikt in Halfvolle boter rijk aan Omega 3 (Balade).
Verwante ingrediënten
Omega-3 vetzuren...
- is gerelateerd aan omega-6 vetzuren
- is een algemene versie van alfa-linoleenzuur, docosahexaeenzuur, eicosapentaeenzuur, stearidonzuur en eicosatetraeenzuur