Microbieel stremsel
Microbieel enzym
- Bereiding/oorsprong:
- Microbieel stremsel wordt gemaakt met behulp van (al dan niet) genetisch gemodificeerde bacteriën.
De genetisch gemodificeerde bacteriën zijn aangepast om het enzym chymosine te produceren (identiek aan chymosine uit dierlijk stremsel). De niet genetisch gemodificeerde bacteriën produceren andere stoffen - geen chymosine - die het melk laten stremmen. - Algemene opmerking:
- Meer en meer wordt chymosine uit kalvermagen vervangen door goedkoop te produceren microbieel stremsel.
Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.
Toepassing
Dit ingrediënt wordt in geen enkele categorie van producten veel gebruikt.
Dit ingrediënt wordt gebruikt in 6 producten, waaronder Mini babybel (La vache qui rit), Abdijkaas light (Maredsous), Abdijkaas traditie (Maredsous), Gevulde filets Toscaans (Valess) en Bio Emmental (Heirler).
Bekijk de 6 producten die microbieel stremsel bevatten.
Verwante ingrediënten
Microbieel stremsel...
- is gebruikt in mozzarella (met microbieel stremsel)
- is een specifieke versie van vegetarisch stremsel