Honing

Bereiding/oorsprong:
Honing wordt aangemaakt door honingbijen, om te dienen als hun voedsel. De bijen slikken de nectar van bloemen in, laten het deels verteren (hierbij worden wat enzymen van de bij toegevoegd) en braken het uiteindelijk terug uit. Het mengsel wordt opgeslaan in honingraten zodat het overtollige vocht kan verdampen.
Algemene opmerking:
Smaak, geur en kleur van honing variƫren al naar gelang de soort bloemen waar de nectar uit is gewonnen.
Honing bestaat voor een groot deel uit de suikers fructose en glucose, en is dus even slecht voor de tanden als gewone suiker.
Honing bestaat bijna volledig uit suikers en water; de weinige voedingsstoffen die het bevat, leveren amper een bijdrage.

Dit ingrediënt bevat zeker dierlijke uitscheiding (andere dan melk of eieren)

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën peperkoek, mosterd, ontbijtgranen, graanrepen en speculaas

Dit ingrediënt wordt gebruikt in 62 producten, waaronder Fruitbar - Aardbei (Granovita), Salade Creative - Mosterd Normandie (De Vos Lemmens), Light Honing & mosterd (Kraft), Virginia edelham gerookt met honing (Herta) en Loops ontbijtgranen eiwitbeperkt (Loprofin).

Bekijk de 62 producten die honing bevatten.


Verwante ingrediënten

Honing...

2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens