Producten met het ingrediënt emmentaler:

Bereiding/oorsprong:
Emmental is een kaas uit Zwitserland, maar het kan evengoed slaan op een kaas die geproduceerd wordt in het bergachtige oosten van Frankrijk.
Aan de melk wordt gist toegevoegd, waarna de melk verwarmd wordt en het stremsel wordt toegevoegd. Het overtollige vocht (het wei) wordt verwijderd, en het vastere deel (de wrongel) wordt in een vorm gedaan en onder druk gezet en gezouten. Als laatste stap wordt de kaas gedurende 2 à 3 maanden gerijpt.
Algemene opmerking:
Uit het gebied waar de Emmentaler gemaakt wordt, komen ook nog andere lang houdbare kazen, zoals de Comté, de Beaufort en de Gruyère.
De gaten in deze kaas worden gevormd omdat het koolstofdioxide dat de melkzuurbacteriën produceren niet kan ontsnappen.

Kom meer te weten over emmentaler.

Aantal gevonden producten: 12

4 flensjes 3 kazen (Iglo)

Emmental - Geraspt (Aldi)

Geraspte Emmental kaas (Aldi)

Gratin Dauphinois (Archipel)

Kaaskroket (Vanreusel Snacks)

La pizza rusticale - Salame cipolla (Wagner)

Lasagne ai formaggi (Come a casa)

Original - Quattro formaggi (Wagner)

Pizza 4 Formaggi (Ghiotta Italia)

Pizza quattro formaggi (steenoven) (Delicato)

Rosca emmental serrano (Come a casa)

Tarte flambée - Fromages (Wagner)

2006-2022 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens