E951

Aspartaam

Bereiding/oorsprong:
Aspartaam is een kunstmatige zoetstof. Het is chemische verbinding tussen asparaginezuur en fenylalanine, aangevuld met methanol.
Algemene opmerking:
Aspartaam is een intensieve zoetstof, wat betekent dat het vele malen zoeter is dan suiker (tot 200 maal).
Het is niet stabiel, en begint na een tijd vanzelf af te breken. Dit zorgt enerzijds voor een verlies van zoetigheid, maar leidt anderzijds tot de vorming van stoffen die bij consumptie in maag en darmen omgevormd kunnen worden tot nitrosaminen, die mogelijk kankerverwekkend zijn.
Aspartaam mag niet verwarmd worden. Bij licht verhoogde temperaturen begint de zoete smaak te minderen, en reeds bij 45°C ontstaan stoffen die kankerverwekkend zijn.

Dit e-nummer behoort tot de categorie zoetstoffen (E950-E967 + E420-E421).

Dit ingrediënt bevat zeker kunstmatige zoetstoffen

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit e-nummer wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën zoetstof, kauwgom, pepermunt en pastilles, yoghurt met vruchten, frisdrank en oplosdrank

Dit e-nummer wordt gebruikt in 64 producten, waaronder Cankao (Canderel), Max (Pepsi), Light lime (Coca Cola), Vitalinea - Fruit ananas (Danone) en Yuzo fruits (Läkerol).

Bekijk de 64 producten die E951 bevatten.


Verwante ingrediënten

E951...

2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens