E262

Natriumacetaat, Natriumwaterstofdiacetaat, Natriumdiacetaat

Bereiding/oorsprong:
Natriumzout van azijnzuur (E260), een natuurlijk zuur dat geproduceerd kan worden uit o.a. alcohol, suiker en melasse.
Algemene opmerking:
Hoewel het uit alcohol gemaakt kan worden, bevat het geen alcohol.

Dit e-nummer behoort tot de categorie voedingszuren (E260-E297 + E322-385).

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit e-nummer wordt in geen enkele categorie van producten veel gebruikt.

Dit e-nummer wordt gebruikt in 20 producten, waaronder Aïki noodles - Chinese (Royco), Light aromas - Greek style cheese (Pringles), Lasagne Bolognaise (Delicato), Spekblokjes (Herta) en Magnetron frikandel (Beckers).

Bekijk de 20 producten die E262 bevatten.


Verwante ingrediënten

E262...

  • wordt gewonnen uit E260
2006-2024 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens