E210
Benzoëzuur
- Bereiding/oorsprong:
- Benzo�zuur komt voor in de meeste soorten fruit, maar vooral in bessen. Behalve in fruit komen benzoaten ook voor in champignons, kaneel, kruidnagel en zuivelproducten (door bacteri�le fermentatie). Commercieel wordt het chemisch gemaakt uit tolueeen.
- Algemene opmerking:
- Benzo�zuur en benzoaten (zoals natriumbenzoaat (E211)) worden gebruikt als conserveermiddel tegen gisten en bacteri�n in zure producten, maar benzoaten worden vaker gebruikt dan benzo�zuur, omdat ze veel beter oplossen.
Veenbessen bevatten van nature erg veel benzo�zuur.
Dit e-nummer behoort tot de categorie conserveermiddelen (E200-E252).
Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.
Toepassing
Dit e-nummer wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën siroop, borrelhapjes, mosterd en overige sauzen
Dit e-nummer wordt gebruikt in 44 producten, waaronder Pikante olijven (Delhaize), Salade Creative - Mosterd Normandie (De Vos Lemmens), Regular (Sprite), Grenadine (Boxer) en Frikandel groen (Beckers).
Bekijk de 44 producten die E210 bevatten.
Verwante ingrediënten
E210...