Vanille

Vanillestokjes, Vanillepoeder, Gemalen vanille

Bereiding/oorsprong:
Natuurlijke vanille is afkomstig de gerfermenteerde peulen van de vanilleplant. Het fermenteren zorgt voor de typische zwarte kleur van de vanillestokjes en zorgt voor het ontstaan van vanilline (het hoofdbestanddeel van vanille).
Algemene opmerking:
Vanille bevat vooral vanilline, maar ook nog andere aromastoffen, waardoor de smaken van de twee niet volledig identiek zijn (vanille is rijker van smaak).
Hoewel vanilline een belangrijk bestanddeel is van de smaak van vanille, wordt het woord "vanilline" gebruikt om chemisch aangemaakt vanille aroma (natuuridentieke vanille aroma).

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën roomijs, slagroom, smeerpasta en suiker

Dit ingrediënt wordt gebruikt in 82 producten, waaronder Mikado - Melkchocolade (Lu), Mandalyn met chocolade (Ceval), Le Grand witte chocolade (Aldi), Plop chocokoeken (Cocachoc) en Assortiment van pralines - Melkchocolade (Leonidas).

Bekijk de 82 producten die vanille bevatten.


Verwante ingrediënten

Vanille...

2006-2017 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens