Ruwe rietsuiker

Ongeraffineerde rietsuiker, Volle rietsuiker

Bereiding/oorsprong:
Ruwe rietsuiker wordt gewonnen uit suikerriet. Het sap wordt uit de suikerriet geperst, daarna ingekookt en gekristalliseerd (met melasse als bijproduct) en uiteindelijk gezeefd. De overgebleven stengelresten worden o.a. gebruikt als veevoer. Pas na extra raffinage wordt de ruwe rietsuiker gewone rietsuiker.
Algemene opmerking:
De extra raffinage, waardoor ruwe rietsuiker gewone rietsuiker wordt, omvat mogelijk een stap waarbij verkoolde beenderen gebruikt worden om het suiker te ontkleuren. Bij bietsuiker wordt gegarandeerd nooit verkoolde beenderen gebruikt.

Dit ingrediënt bevat heel misschien dierlijke stoffen (gebruikt tijdens het productieproces)

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën plantaardige yoghurt met vruchten, siroop, speculaas, jam, rijstwafels, fruitconserven en ketchup

Dit ingrediënt wordt gebruikt in 89 producten, waaronder Filet met Spinazie (Alpro), Bio mandalyn (Ceval), Bio mango coco reep (Oxfam), Samson superkoeken (Cocachoc) en Confituurgebak (Mannavita).

Bekijk de 89 producten die ruwe rietsuiker bevatten.


Verwante ingrediënten

Ruwe rietsuiker...

2006-2017 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens