Parmezaanse kaas

Parmezaan

Bereiding/oorsprong:
Parmezaanse kaas is een harde, breekbare kaas. Het wordt met behulp van dierlijk stremsel gestremd, waarna er zoveel mogelijk vocht uit het stremsel gehaald wordt. De kazen worden ook lange tijd in pekelwater gelegd en kent een lange rijpingstijd (12 tot 24 maanden).
Algemene opmerking:
Alleen kaas uit Modena, Parma en Reggio Emilia mag de naam "Parmezaan" dragen.
Parmezaan wordt ook geraspt verkocht, maar vaak zit daar geen echte Parmezaan in.

Dit ingrediënt bevat zeker melk en mogelijk vee of wild

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit ingrediënt wordt in geen enkele categorie van producten veel gebruikt.

Dit ingrediënt wordt gebruikt in 7 producten, waaronder Lasagne ai formaggi (Come a casa), Pizza 4 Formaggi (Ghiotta Italia), Kaaskroket (Vanreusel Snacks), Original - Bolognese (Wagner) en Original - Quattro formaggi (Wagner).

Bekijk de 7 producten die parmezaanse kaas bevatten.


Verwante ingrediënten

Parmezaanse kaas...

  • is een specifieke versie van kaas
2006-2017 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens