IJzer

Bereiding/oorsprong:
Volgende voedingsmiddelen hebben een relatief hoog ijzergehalte: verrijkte ontbijtgranen, zemelen, pompoenzaden, melasse, sojabonen, spinazie, kidneybonen, limabonen, pruimensap, rijst, rozijnen, gedroogde pruimen, rood vlees, kip en varken.
Algemene opmerking:
In levende organismen speelt ijzer een belangrijke rol. Het eiwit hemoglobine dankt zijn activiteit aan ijzerionen en ijzer is ook een belangrijk bestandsdeel van veel enzymen.
De gelijktijdige consumptie van Vitamine C (E300) bevordert de opname van ijzer.

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën ontbijtgranen en oplosdrank

Dit ingrediënt wordt gebruikt in 46 producten, waaronder All-Bran Chocolate (Kellogg's), Special K mini breaks (Kellogg's), Fruity Fibres (Cribbits), Vitabis (Lu) en Balletjes (Garden Gourmet).

Bekijk de 46 producten die ijzer bevatten.


Verwante ingrediënten

IJzer...

2006-2017 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens