Emmentaler

Bereiding/oorsprong:
Emmental is een kaas uit Zwitserland, maar het kan evengoed slaan op een kaas die geproduceerd wordt in het bergachtige oosten van Frankrijk.
Aan de melk wordt gist toegevoegd, waarna de melk verwarmd wordt en het stremsel wordt toegevoegd. Het overtollige vocht (het wei) wordt verwijderd, en het vastere deel (de wrongel) wordt in een vorm gedaan en onder druk gezet en gezouten. Als laatste stap wordt de kaas gedurende 2 à 3 maanden gerijpt.
Algemene opmerking:
Uit het gebied waar de Emmentaler gemaakt wordt, komen ook nog andere lang houdbare kazen, zoals de Comté, de Beaufort en de Gruyère.
De gaten in deze kaas worden gevormd omdat het koolstofdioxide dat de melkzuurbacteriën produceren niet kan ontsnappen.

Dit ingrediënt bevat zeker melk en mogelijk vee of wild

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten van de categorie harde kaas

Dit ingrediënt wordt gebruikt in 12 producten, waaronder Emmental - Geraspt (Aldi), 4 flensjes 3 kazen (Iglo), Pizza quattro formaggi (steenoven) (Delicato), Pizza 4 Formaggi (Ghiotta Italia) en La pizza rusticale - Salame cipolla (Wagner).

Bekijk de 12 producten die emmentaler bevatten.


Verwante ingrediënten

Emmentaler...

  • is een specifieke versie van kaas
2006-2017 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens