E415

Xanthaangom

Bereiding/oorsprong:
Aangemaakt door een bacterie uit suiker en melasse.
Algemene opmerking:
Xanthaangom is kan gebruikt worden als een vervangmiddel voor gluten. Zo kan het aan glutenvrije meel toegevoegd worden om de structuur en de textuur te verbeteren.

Dit e-nummer behoort tot de categorie geleermiddelen, emulgatoren, stabilisatoren en verdikkingsmiddelen (E400-E495).

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit e-nummer wordt vaak gebruikt in producten van de categorieën dressing, vinaigrette, overige sauzen, mayonaise, room, instant soep, brood, mosterd en dipsauzen

Dit e-nummer wordt gebruikt in 134 producten, waaronder Coconut original (Alpro), Light - Cocktail (De Vos Lemmens), Tartaarsaus (Regalo), Vinaigrette - Tuinkruiden (Vandemoortele) en Groentenburger provencale (Maiski).

Bekijk de 134 producten die E415 bevatten.

2006-2017 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens